Tuesday, May 31, 2011

Wallpaper of Final EUFA Champions 2010/2011

Congratulation for Barcelona FC. In 28 May 2011, Barcelona FC win after beating Manchester United by 3-1. Lionel Messi in become the Man of the match. Messi have made goal in this match. In this season he made 12 goal. This is my wallpaper collections, about things that happen in Wembley stadium. And Some of them i got from Barcelona fan page on facebook and the other place of my collection. If

Monday, May 30, 2011

The Many Adventures of Winnie the Pooh


Disney animasyonu

Witch-King (Cadı Kral) Resimleri

Witch-King (Cadı Kral) Resimleri

Cadı Kral (Angmar'ın Cadı Kralı, İng. Witch-King), J. R. R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninde, İkinci Çağ'da ve Üçüncü Çağ'da Sauron'un en şeytani ve en güçlü hizmetkarıdır. Dokuz süvarilerin (Kara Süvariler) lideridir. Sauron'un yardımıyla Minas İthil'i alıp adını Minas Morgul olarak değiştirmiştir. Yüzük Savaşı'nın en önemli dönüm noktalarından birisi olan Pelennor Çayırları Savaşı'nda Sauron'un ordularının başkumandanlığını yapmış fakat bu savaşta ölmüştür.










Witch-King (Witch-King (Cadı Kral) Kimdir? - Witch-King Hakkında)



















Anime Tavşan Kızlar Bahçede Eğleniyor

Anime Tavşan Kızlar Bahçede Eğleniyor, Anime Bunny Girls Having Fun İn The Garden, kızlar hem eğleniyor hemde havuç ekiyorlar

80 HD Anime Wallpapers




download Hotfile.com: One click file hosting: 80AnimeWallPapers.rar

Jimnastikçi Anime Kız Resmi

Bacaklarını Ayırıp Oturan Jimnastikçi Anime Şortlu Kız Resmi, gymnast shorts anime girl picture, sitting legs separation, bacaklarını ayıran jimnastikçi kız, kız



Kırmızı Şapkalı Anime Kızı Bena, Red Hat Anime Girl Bena

kırmızı şapkalı anime kızı bena, red hat anime girl Bena

Kırmızı Şapkalı Kız

Rukia Kuchiki (Rukia Kuchiki Kimdir? - Rukia Kuchiki Hakkında)

Rukia Kuchiki







Rukia Kuchiki (Kuchiki Rukia) anime ve manga serisi Bleach'de en önemli karakterlerden biridir. Rukia Jūshirō Ukitake emri altındaki 13. Bölükte bir şinigamidir. Normal bir lise öğrencisi olan Ichigo Kurosaki ile tanışır ve olaylar dizisi ile Ichigo, Rukia'nın güçlerini alır. Daha sonra mecburiyetten Ichigo'nun evinde kalmak ve şinigami görevini Ichigo'ya devretmek zorunda kalır. Tōshirō Hitsugaya’nun son zamanlarda yerine geçmesine rağmen Shonen Jump dergisinin anketlerinde devamlı olarak ikinci seçilen en popüler Bleach karakteridir.

Karakter çizgisi

Alt sınıfta doğan Rukia, asil bir aile tarafından evlat edinilmesine rağmen alçakgönüllülüğünü yitirmemiştir; nazik ve tertemizdir, sıradan insanlarla konuşmayı tercih eder. Ichigo’ya, ondan neredeyse on kat daha büyük olduğunu söylemesine rağmen, modern dünyanın yöntemleri hakkında hiçbir fikri yoktur (çünkü Ruh Cemiyeti Japonya’nın Edo Dönemi'ne benzer). Başlangıçta basit bir meyve suyu kutusunu bile çözememiştir ve modern Japonca’yı okuduğu mangadan öğrenir. Tite Kubo’ya göre, (beşinci kitapta) yarıyıl final sınavlarında Rukia, sıralamada 322 kişiden 302 olmuştur. Japonca haricindeki sınavlarının çoğundan kalmıştır.
Rukia başarılı bir oyuncudur, bir çok zor durumdan bu yolla kurtulur. Ichigo, her zaman olayı kavrayan tek kişi gibi görülür ve onu numara yapmakla suçlar. Ayrıca çizim yapmaktan hoşlanır (oldukça kötü), insan ve hollow çizimleri nispeten tavşanlara ve oyuncak ayılara benzer. Genellikle Ichigo’ya birşeyi anlatmak için çizer, Ichigo da çizimlerine hakaret edince Rukia’dan yumruğu yer. Rukia, Tavşan Çatlak’ı (ve temel olarak tavşan temalı herşeyi) çok sever ve bundan Çatlak Ruh Şekeri’ni bulamadığı zaman bahseder çünkü Ruh Cemiyeti’nde çok popülerdir (Arrancar bölümlerinde bulur). Ayrıca yüksek yerlere tırmanmayı sever ve en sevdiği yiyecekler yumurta ve salatalıktır.
Ichigo’ya karşı tavırları değişkendir. Bazı zamanlar, onunla, sanki düşmanıymışcasına ağız dalaşına girer ve bazen de onun için endişelenir ve yaşlı bilge biri gibi öğüt verir. Sahnelerinin çoğunda birbirlerine bağırırlar ve surat yaparlar. Bu tartışmalara rağmen birbirlerini derinden anlarlar ve genellikle çekinmeden konuşabildikleri tek kişi birbirleridir.
Rukia’nın, Ichigo’ya güçlerini verdiği için Ruh Cemiyeti’ne götürüldüğü zaman en iyi görülen, oldukça ciddi bir yönü de vardır. Ruh Cemiyeti’nde çeşitli hücrelerde tutulurken, devamlı olarak kaderine boyun eğmiş bir halde ve derin düşünceler içindedir. O ve Ichigo aynı kayıp ve suçluluk hislerini taşırlar. Ichigo, annesinin ölümü ve Rukia’nın idamı için suçluluk duyarken; Rukia, emrinde bulunduğu Kaien Shiba’nın ölümünden ve kendi hatası yüzünden Ichigo’yu soktuğu ölüm-kalım durumundan dolayı kendini suçlar.

Evi

Hikayenin başındaki durumlardan dolayı ve animedeki Bount bölümlerinde Rukia, Ichigo’nun gardrobunda Kon ile birlikte yaşar, yatakodasının penceresini Kurosakiler’in evine girip çıkmak için kullanır. Ayrıca, bazılarını Ichigo’nun kardeşi Yuzu’dan çaldığı ve gerisini de Urahara’nın kredisiyle karşıladığı günlük giysiler ve okul üniforması edinir.
Ruh Cemiyeti’ndeki olaylardan sonra (ve animedeki Bount bölümlerinden en az birkaç hafta sonra) Rukia yaşayan dünyaya, artan Arrancar tehditiyle savaşmak için beş şinigami ile birlikte geri döner. Kurosaki ailesini onlarla kalmasına izin vermeleri için Yuzu ve Isshin’in (aslında Isshin Rukia’nın gerçek kimliğinin farkındadır) anında kandığı uyduruk, acıklı bir hikayeyle ikna eder ve sonunda Ichigo’nun kardeşleriyle kalabalık bir odayı paylaşır.

Geçmişi

Rukia ve ablası Hisana insan dünyasında öldükten sonra birlikte Rukongai’nin 78. Mıntıkası’na gelmişlerdi. Hisana, Rukia’yı hem kendine hem de ona bakmaya devam edemediği için bebekken terk etmişti. Rukia, Renji Abarai ve yaşıtı diğer çocuklarla tanışana kadar kendi başına büyüdü. Birlikte, hayatta kalmak için yiyecek çalarak idare ettikleri geçici bir aile oldular. Bu süre zarfında Rukia ve Renji ruhsal güçlerinin belirtilerini gösterdiler. Başlangıçta şinigami olmaya karşıyken bütün arkadaşlarının ölümü Rukia’yı daha iyi yaşayabilmek için akademiye katılmak konusunda harekete geçirdi.
Şinigami akademisinde Renji en üst sınıfa ve Rukia da ikinci sırada olana kabul edildi. Renji ve Rukia ayrı büyümeye başladılar ve bu arada Renji eğitimini arttırdı. Duygusal mesafeleri Rukia, Kuchiki ailesine katılmasını istediklerini söyleyene kadar aynı kaldı. Her ikisi de bir daha birbirlerini göremeyecekleri için böyle bir şeyi istemedikleri halde Renji, Rukia’nın fırsatı için sevinmiş gibi davrandı. Rukia isteksizce Kuchiki ailesine katıldı ve daha mezun olmadan ve birlik giriş sınavına girmeden hemen 13. Birlik’te göreve başladı. Rukia’nın bilmediği şey ise Byakuya’nın onu eşi Hisana’nın son arzusunu yerine getirmek için evlat edindiği idi.
13. Bölük’te, Rukia’ya mevki verilmemiştir. Daha sonra ortaya çıkar ki bu Byakuya Kuchiki’nin etkisi yüzündendir çünkü Rukia’nın tehlikeli görevlere gönderilmesini istememektedir. Rukia, bölük kaptan yardımcısı Kaien Shiba ile arkadaş olmuştu ve onun eşi 3. Mevki Miyako Shiba’yı da çok takdir ederdi. Miyako bir hollow tarafından öldürüldüğünde Rukia, Kaien ve bölük kaptanı Jūshirō Ukitake hollowu yakalamaya gitmişlerdi. Kaien hollowla tek başına yüzleşti fakat hollowun özel kabiliyeti onun zanpakutōsunu parçaladı. Rukia kılıcını çekip yardım etmeye davrandı ama Ukitake onu durdurdu ve Rukia’ya, Kaien’in savaşının kendi hayatından çok onur savaşı olduğunu söyledi. Eğer Rukia yardım etseydi Kaien’in hayatı kurtulacaktı fakat onuru sonsuza kadar zarar görmüş olacaktı. Bu arada hollow Kaien’in içine girip onu ele geçirdi. Ukitake hollowla yüzleşti fakat hastalığı hollowun Rukia’ya saldırmasına fırsat tanımış oldu. Kaien bir anlığına kontrolünü geri kazandı ve kendini Rukia’nın zanpakutōsununun üzerine attı. Rukia’ya ve Ukitake’ye onuru için savaşmasına izin verdikleri için teşekkür etti ve Rukia’nın kollarında öldü. Rukia cesedi Shiba ailesine getirdi fakat Kaien’in ölümündeki rolünden dolayı suçlu hissettiği için özür dilemekten korktu.

Güçleri

Rukia 13. Bölük’ün bir şinigamisi olarak bir şinigaminin ihtiyacı olan bir dizi standart yeteneğe sahiptir. İlk takdim edilişine göre, sadece temel becerilerini geliştirmiş gibi gözüken temel-seviyede bir zanpakutōsu vardır. Rukia’nın en büyük gücü kidō bilgisidir; bilinen yetenekleri bağlama, iyileştirme, arındırma ve yok etmedir. Renji, Rukia’nın hızlı olduğu için faydalı olduğunu söyler.
Güçlerini kaybettikten sonra Rukia, sınırlı bir seviyede kidō büyülerini kullanabilir fakat bu güçler hedefleri üzerinde hemen hemen hiç etki gösteremeyecek kadar zayıftır. Animenin Bount bölümlerinde, aksine, Renji’ninki ile aynı seviyede en az bir büyü kullanabilir (bu fark, kullandığı gigainin ilk seferkinden değişik olmasına mal edilir). Ruh Cemiyeti’ndeki olaylardan beri Rukia’nın şinigami güçleri neredeyse tamamen iyileşmiştir.
Rukia 13. Bölük’te, aslında mevki sıralamasında yer alabilecek kadar güçlü ve yetenekli olmasına rağmen mevkisiz bir şinigamidir. Kidō kullanımında yetenekli olmasının ötesinde zanpakutōsunun başlangıç salımı ( şikai)nı da tamamıyla uygulayabilir. Bununla beraber, kendisinin de itiraf ettiği gibi kılıcının kabiliyetleri eksiktir.

Sode no Şirayuki

Rukia’nın zanpakutō ismi Sode no Şirayuki (Sode no Şirayuki)dir. Şinigami güçlerini Ichigo’ya verdiği için mangadaki Ruh Cemiyeti bölümlerinden sonrasına kadar isimsiz kalmıştır. Şikai komutu ”danset” ( mae)tir.
Başlangıç salımında Sode no Şirayuki, Ruh Cemiyeti’ndeki en güzel zanpakutōlardan biri olarak görülmektedir. Kabzası, muhafazası ve bıçağı tamamen beyazdır. Beyaz bir kurdela kabzasının ucundan çıkar ve çember şeklini alır. Sode no Şirayuki’nin kontrolü daha çok Tōshirō Hitsugaya’nın Hyōrinmaru’su gibi buz üzerinedir fakat farklı bir usul kullanır. Kaname Tōsen’in Suzumushi’si ve Kisuke Urahara’nın Benihime’si gibi Sode no Şirayuki’nin birden çok yeteneği vardır.
Sode no Şirayuki’nin yetenekleri Rukia tarafından “danslar” olarak addedilir. ”İlk dans, beyaz ay” komutuyla Rukia hedefinin etrafında bir çember oluşturur ve çemberin içerisindeki her şeyi, yerden gökyüzüne kadar dondurur. ”Sıradaki dans, beyaz dalga” (tsugi no mai, hakuren) komutu Sode no Şirayuki’nin bıçağından büyük bir buz dalgası yayar. Son olarak, ”üçüncü dans, beyaz kılıç” ( san no mai, şirafune) komutu zanpakutōsunun buz kristalleri ile yeniden şekil almasını sağlar ve eğer parçalanırsa yolunun üzerindeki herşeyi delip geçer

Zidane Tribal Wallpaper Final Fantasy IX

Zidane Tribal Wallpaper Final Fantasy IX, kuyruklu adam, anime kahramanlar

Final Fantasy IX Wallpaper Zidane and Garnet

Final Fantasy IX Wallpaper Zidane and Garnet, ffIX desktop wallpaper, anime aşk, anime çiftler

Mickey Mouse Wallpaper, Miki Mause Duvar Kağıdı

Mickey Mouse Wallpaper, Miki Mause Duvar Kağıdı, mektup yazıyor




Güzel Deniz Kızı Resmi, Beautiful Mermaid Picture

Güzel Deniz Kızı Resmi, Beautiful Mermaid Picture, Güzel Denizkızı, Deniz Kızı Resimleri, Beautiful Mermaid ,Mermaid Pictures,Mermaid ,Deniz Kızı



How To Draw Manga: Ninja & Samurai Portrayal - Nasıl Çizilir

How To Draw Manga: Ninja & Samurai Portrayal




Information:
Quote: How To Draw Manga: Ninja & Samurai Portrayal
English | 2008 | 136 pages | PDF | 41 MB

This volume introduces characters appearing in historical manga, anime, etc. in a fun format, to help out struggling artists who need historical references for ninjas and samurai. The end of the book features character designs for anime and manga.

Download:



Hotfile.com: One click file hosting

Anime - Manga nasıl Çizilir / How to draw MANGA

Anime Renkli Gözlü Prenses Resmi, Colorful Eyed Anime Princess Picture

Anime Renkli Gözlü Prenses Resmi, Colorful Eyed Anime Princess Picture, iki gözü renkli anime prenses

Thursday, May 26, 2011

33 Ferrari Wallpapers with High Resolution

Welcome again to my Wallpaper Download blog. Today i will share my an other wallpaper collection. Ferrari Wallpaper. Ferrari is one of the best car design in the world. Ferrari is Sport car manufacture come from Italian base is Maranello. Built in 1929 by Enzo Ferrari, today Ferrari still had greet success in the world.Today I will share my Ferrari Wallpapers. You can download this Ferrari

Thursday, May 19, 2011

Anime Şehir Meydanı Havuz ve Balık Resmi Yapan Kız

Anime Şehir Meydanı Havuz ve Balık Resmi Yapan Kız, yerlere tebeşirle balık resimleri yapan anime kız resmi, şehir meydanında günlük yaşam gençler var, tebeşirle resim yapma sanatı, tebeşirle resim yapma sanatı, The art of chalk drawing



Anime Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples

Anime Çizimi Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples




Anime Çizimi Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples




Anime Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples
Anime Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples

Anime Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples


Anime Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples



Anime Resim Örnekleri, Anime Drawing İmage Samples

Anime Prenses Hareketli Resim, Motion Picture Anime Princess

anime prenses hareketli resim, motion picture anime princess

anime prenses hareketli resim, motion picture anime princess

Japon Anime Aile Resmi, Japanese Anime Family

Japon Anime Aile Resmi, Japanese Anime Family



Harika Karakalem Resimleri, Çılgın ve Güzel Kadın Karakalem resimleri, karakalem anime kadın Resimleri

Dragon, Ejderha karakalem resimleri


Karakalem sevgili resimleri, sarılmış anime çiftlerin karakalem resimleri çalışmaları


Lucciola drawing, Lucciola karakalem nefis kadın resmi, karakalemle nefis kadın resmi yapma örnekleri


Çılgın Kız karakalem resmi yapma çalışması, crazy girl drawing picture


Facefood drawing, facefood lokantası karakalem resim çalışması güzel olmuş






Çok güzel karakalem resimleri

Kara kalem Nedir?
Yakılarak kömür haline getirilmiş söğüt ya da asma dallarından üretilebilir. Çok yönlü bir çizim malzemesidir, ancak kirli olabilir. Kurşun kalem, bu maddenin sıkıştırılmış ve ahşapla çerçevelenmiş halidir; bunun yapılmasının avantajı, ellerinizin kirlenmesini önlemesidir. Aynı zamanda, kalem kömür çubuktan farklı olarak, baskı uygulandığında kolayca kırılmayacaktır. Kara kalemler koyu siyahın güçlü, karanlık ya da çok ince çizgilerinden, grilere kadar bir dizi ton zenginliğine olanak tanırlar.

Karakalem kız resimleri


Karakalem resim yapma çalışmaları, güzel kadın resmi yapma
Karakalem kadın Resimleri

Etkileyici kadın resmi yapma
Karakalem kadın resimleri yapma çalışmaları

Şirin kadın resmi yapma

Karakalem kadın resimleri yapma

Les Mondes Engloutis - Kayıp Dünyalar (Yutulan Dünyalar)

........- Les Mondes Engloutis -........
- Kayıp Dünyalar (Yutulan Dünyalar) -




Künye

Fransızca Adı: Les Mondes Engloutis
Bölüm Sayısı: 52 bölüm (26 bölüm 1. sezon, 26 bölüm 2. sezon)
Türkiye'de Yayınlayan: TRT1
Yapıt: Fransız Animasyonu
Yapımcı: France Animation
Yazar: Nina Wolmark
Müzik: Vladimir COSMA
Tür: Bilimkurgu, Macera






Tanıtım

Yıllar önce, TRT ekranlarında yayınlanmış olan bir Fransız animasyon olan Les Mondes Engloutis, belki Türkiye'de Clementine kadar ünlü olmadı ama fazlasıyla ilgi çekti. Neyseki Les Mondes Engloutis hakkında İnternet'te kaynak bulmak Clementine kaynağı bulmakdan çok daha kolay. Tamamiyle Fransız animasyonu ürünü olan bu çizgi film bugün hala Fransa'da geniş bir hayran kitlesine sahip ve ayrıca Fransız'lar bu ilgilerini İnternet'e de taşımışlar.


Bu çizgi filme ilk bakıldığında bir nevi "kayıp kıta Atlantis" öyküsünün işlendiği izlenimini veriyor. Ama içerdiği bilimkurgu öğeleriyle orjinal olmayı başarıyor. Yoğun bilimkurgu öğelerinin, büyük bir yıkıma uğrayıp insanlığa bilimi ve tarihi unutturan bir dünyada kullanılıyor olması, ona ayrıca bir nevi siberpunk hikayesi görüntüsü veriyor. Dizi boyunca dünya katmanları arasında birbirinden bağımsız değişik medeniyetlere ve kültürlere rastlıyoruz ve bu sırada, unutulmuş bir teknolojinin izlerini takip edebiliyoruz. Zaman zaman karşımıza bu teknolojiyle yapılmış ama nasıl çalıştığı bilinmeyen gizemli aletler çıkıyor. Hatta, bu teknolojinin yıldızlara seyahat yapacak kadar gelişmiş olduğunu öğreniyoruz.

Bu çizgi filmin ilginç yanlarından biri ise içerdiği müzikaller. Korsanların her ortaya çıkışlarında yayınlanan dans ve şarkılarını eminim bugün bile birçok kişi hatırlıyordur.

Diğer birçok eski Fransız animasyonu gibi, Les Mondes Engloutis da Japon animasyonlarıyla büyük benzerlikler taşıyor. Derin bir psikolojik ve felsefi temele sahip olması ve inanılmaz derecede detaylı kurgusu onu ölümsüzleştiriyor.

Konu

Binlerce yıl evvel, dünyada son derece gelişmiş bir teknolojiye sahip olan bir medeniyet vardı. Ama Büyük Afet'in ardından bu medeniyet çöktü ve büyük Arkadia kenti dünyanın merkezine gömüldü. Arkadia kentindekiler kendilerinin afetten tek kurtulanlar olduğuna inandılar ve bu nedenle dünyanın merkezinde medeniyetlerini tekrar kurdular. Tehra adında yapay bir güneş yarattılar ve bu onların hayat kaynağı oldu. Eski Arkadialılar gelecek nesillerin orayı ev olarak benimsemesi için şehrin kapılarını dünyaya kapattılar ve eski bilgileri içeren tüm arşivleri kilitlediler. Arşivlere sadece yapay zekaya sahip olan Tehrig adındaki bir geminin girme izni vardı. Bu nedenle zamanla Arkadialılar geçmişlerini tamamen unuttular.

Ama zamanla Tehra adındaki güneş gücünü kaybetmeye başlar. Güneşin sönmesi Arkadia'nın ve belki de dünyanın sonu demektir. Bu nedenle bir grup Arkadialı çocuk yasak kütüphaneye girip araştırma yapar. Bir zamanlar dünya yüzeyinde insanların yaşamış olduğunu öğrenirler ve bu arşivdeki bilgilerin yardımıyla Tehra'nın gücünü kullanarak dünya yüzeyindeki canlılara benzeyen bir insan, yani Arkana'yı yaratırlar. Arkana, Tehra'yı kurtarmak için Bic ve Bac adlı iki canlıyı da yanına alarak Tehrig'e biner ve dünyanın yüzeyine yardım aramaya gider.

Dünya yüzeyine hemen altında Bob ve Rebecca adında iki kardeşe rastlarlar. Bob ve Rebecca, evlerinin yakınındaki bir yeraltı mağarasını incelemektedirler. Bu sırada korsanların saldırısına uğrarlar ama Spartaküs adında gezgin bir savaşçının yardımıyla kaçmayı başarırlar. Korsanlar peşlerindedir, geri dönme şansları yoktur ve Arkadia'nın yolunu kaybetmişlerdir. Artık Arkadia'ya zamanında dönebilmek için bir ölüm-kalım mücadelesi başlamıştır.

Spartaküs kızılderili tipli, renkli gözlü, atletik tipte, yiğit bi abimizdi, cüppe/harmaniye gibi bir kıyafeti ve çizmeleri vardı. Kalın demir bir bileklik takıyordu ve ok da atabiliyordu bununla. Arkana ise mistik, fıstık, ilginç bi ablamızdı, badem gözlü, alnı ışıklı, bilge bi tip idi...



Sözleri

Toi, enfant de la Terre écoute-moi
Toi qui a le secret du Shagma
Dans toutes les strates et les mondes engloutis
Suit Spartakus, Bob, Rebecca...

O vous, enfants de lumière suivez-moi,
Vous qui connaissez notre passé,
Vers Arkadia, vers les Mondes Engloutis,
Pour nous sauver la vie...

(koro)
Suis les Mondes Engloutis
Jusqu'au creux de la Terre
Enfant va et vole avec nous
Au fond des univers
Enfant suis les Mondes Engloutis
Jusqu'au creux de la Terre

Sors de la nuit de la mer et du temps
Revis les légendes que porte le vent
Va vaincre le mystère, la faim, le froid
Suis Spartakus, Bob, Arkana...

O toi, enfant du ciel marche sans effroi
Dis-nous que demain il revivra
Sors le Shagma le soleil de l'oubli
Des mondes engloutis...

Suis les Mondes Engloutis
Jusqu'au creux de la Terre
Enfant va et vole avec nous
Au fond des univers
Enfant suis les Mondes Engloutis
Jusqu'au creux de la Terre

(koro)
Suis les Mondes Engloutis
Jusqu'au creux de la Terre
Enfant va et vole avec nous
Au fond des univers ...

söz: Nina Wolmark

Türkçe

büyük tufandan beri, arkadyalılar dünyanın merkezine çekilmişlerdi.
geçmişlerinden her şeyi unutmuşlardı, ataları böyle istemişti.
güneşlerinin, şagma'nın hasta olduğu güne kadar. o zaman arkadya'lı
çocuklar yasak müzeye girmeye cesaret ettiler. orada geçmişten birkaç
iz buldular, ancak şagma'nın hiçbir planı yoktu. ve çocuklar habercilerini,
arkana'yı yarattılar, sonra da onu yer yüzüne gönderdiler.

sen, dünyanın çocuğu, dinle beni
sen ki şagma'nın sırrına sahipsin
tüm katmanlarda ve kayıp dünyalarda
spartakus, bob ve rebecca'yı izle

siz, ışığın çocukları, izleyin beni
siz ki geçmişimizi biliyorsunuz
arkadia'ya, kayıp dünyalara doğru
hayatımızı kurtarmak için...

(koro)
kayıp dünyaları izle
dünyanın merkezine kadar
çocuk, gel ve uç bizimle
evrenin derinliklerine
çocuk, kayıp dünyaları izle
dünyanın merkezine kadar

geceden, denizden ve zamandan çık
rüzgarın taşıdığı efsaneleri yeniden yaşa
gizemi, korkuyu, soğuyu yen
sparkakus'u, bob'u, arkana'yı izle

sen, göklerin oğlu, korkmadan yürü
bize yarın onun yeniden yaşayacağını söyle
güneş şagma'yı
kayıp dünyaların unutulmuşluğundan çıkar

(koro)
kayıp dünyaları izle
dünyanın merkezine kadar
çocuk, gel ve uç bizimle
evrenin derinliklerine...

Bölüm İsimleri

1. the city of arkadia (la cité d'arkadia)
2. living crystal (le cristal vivant)
3. between two worlds (les pilotis du démon)
4. arkana and the beast (thot)
5. the pirate klub (le klub pirate)
6. the law of the mogokhs (la loi des mogokhs)
7. night of the amazons (les mille et une heures d'arkadia)
8. the capture of demosthenes (démosthène, dit d.d.)
9. tada and the royal insignia (tada et les insignes sacrés)
10. the icy web (icelandis - le vaisseau fantôme)
11. the pirate convention (la convention pirate)
12. out of control (la folie de shagshag)
13. children... and mice (des enfants et des souris)
14. the gladiators of barkar (les partenaires de barkar)
15. the emperor quin and the eighth kingdom (l'empereur qin et le huitième royaume)
16. the dark hole (le nemkor d'arkana)
17. the drummer (l'homme-tambour)
18. rebecca: pirate of the sea (rébecca, pirate du lac)
19. star healer (le guérisseur d'étoiles)
20. the prisoners of lost time (les prisonniers du temps perdu)
21. emergency landing (la taka des inuks)
22. the court of miracles (villon - la cour des miracles)
23. interstratas war (la guerre interstrates)
24. the defeat of gog and magog (gog et magog)
25. dr. test (docteur test)
26. the secret of the auracite (le secret de l'orichalque)
27. prophecy of the auracite (le retour de l'orichalque)
28. the most dangerous game (l'échiquier des mondes)
29. cyrano (cyrano de borbotrak)
30. the tightrope (zara ou l'éternel retour)
31. the twisted rainbow (la jeunesse de spartakus)
32. high-risk highrise (ringnar-bizeness)
33. the boy pharaoh (toutankhaton, le combat royal)
34. the floating casino (casino pirate)
35. prince matt (le règne de bob)
36. the land of the chameleons (les hommes-caméléon)
37. the token of the manitou (ogida le cherokee)
38. the master of the tongues (le maître des écritures)
39. the land of the great spider (bic et bac superpangolins)
40. the ransom of peace (alexis et la horde d'or)
41. the triangle of the deep (le triangle des abyssos)
42. uncle albert (oncle albert)
43. tehrig's nightmare (sacrés pirates)
44. rainbow's end (les frères de barkar)
45. holiday fever (drôles de vacances)
46. dodo (le dodo des dodos)
47. the shadow of the tehra (l'ombre de terha)
48. the temple of the condor (le temple du condor)
49. mama thot (madame thot)
50. gateway to dawn (la porte de l'aurore)
51. the path of light (le retour du temps perdu i: le chemin de lumière)
52. the return of the prisoners of the lost time (le retour du temps perdu ii: vers l'ailleurs et demain)

Çizgi Film Kahramanları - ÇizgiFilm Kahramanları Resimleri 4

Clémentine

Fransızca Adı: Clémentine : les merveilleux voyages de Clémentine et ses amis
Bölüm Sayısı: 39
Yapım Yılı: 1985
Türkiye'de Yayınlayan: TRT 1, ShowTV (sanırım kısa bir süre)
Yapıt: Fransız
Yapımcı: Antenne 2, Tele-Hachette, Narcisse X 4
Yazar: Bruno-Rene Huchez
Senaryo: Gilles Taurand, Olivier Massart

Dizayn: Pascale Moreaux
Müzik: Paul Koulak
Giriş Şarkısını Seslendiren: Marie Dauphin
Tür: Fantazi, Dram, Korku











Konu
Bu çizgi film'in konusu temel olarak Clémentine adındaki bir kızın etrafında geçiyor. Bir gün şehire Molâche (Molaş) adında bir sirk gelir. Aslında sirk Malmotte (Malmot) adında bir ateşten bir şeytanın kontrolü altındadır. Malmotte'un bir hizmetkarı olan Molâche, Clémentine'in bineceği uçağı sabote eder ve uçak yere çakılır.
Çarpışmadan sonra Clémentine kendini Malmotte'nin mağarasında bulur. Ama mavi bir balon içinde uçan Héméra (Emera) adındaki bir "peri" tarafından kurtarılır. Héméra, Clémentine'e onu zaman içinde yolculuklara çıkarmaya söz verir. Clémentine gözlerini bir hastanede açtığında acı gerçeği farkeder. Artık yürüyemeyecektir, çünkü çarpışmanın ardından ayakları felç olmuştur. Gündüzleri tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayacaktır ama geceleri Héméra ile zaman yolculukları yapıp maceralara atılacak ve Malmotte'un iblisleriyle savaşacaktır...



Clémentine'in şarkısı
Clémentine, quand tu fermes les yeux
Tu devines le merveilleux
Clémentine, prend nous dans ta bulle bleue
Tant pis si c'est dangereux
Quand on a seulement 10 ans
Souvent on voudrait bien être plus grand
Pour partir en avion en s'envolant d'un coup de vent
Tout là-bas vers l'horizon
On fait comme la p'tite Clémentine
On rêve de nuits de Chine, de nuits câlines
Et tout va beaucoup mieux quand Hemera vous tend les bras
Le mal fuit, le mal s'en va
Clémentine, tu te bats jour et nuit
Tu défies la maladie
Clémentine, on ne te quitt'ra pas
Et un jour tout s'arrang'ra
La Terre est si belle vue du ciel
Ca donne envie de vivre près du soleil
A chaque tour d'hélice, on pousse des cris, on s'émerveille
Comme c'est bon d'avoir des ailes
Allons ensemble nous promener
Et faire le tour du monde sans nous presser
Il y a tant d'amis qu'on a envie de rencontrer
Clémentine va nous guider
Allons ensemble nous promener
Et faire le tour du monde sans nous presser
Il y a tant d'amis qu'on a envie de rencontrer
Clémentine va nous guider



Türkçesi :


Clémentine , gözlerini kapadığında
Sen en iyi olanı tahmin edersin.
Clémentine, bizi mavi kabarcığının içine al
Bu çok tehlikeli olsa bile.

Yalnızca 10 yaşında iken
Her zaman daha büyük olmayı isterdik
Bir rüzgar darbesinin uçurduğu bir uçakla gitmek için
Orada ufuğa karşı
Küçük Clémentine gibi davranırız.
Çin gecelerini, okşayan geceleri hayal ederiz.
Ve Hemera size kollarını uzattığında her şey daha iyi olur.
Kötülük kaçar, kötülük uzaklaşır.
Clémentine, sen gece ve gündüz dövüşürsün
Hastalığa meydan okursun
Clémentine, seni terk etmeyeceğiz.
Ve bir gün her şey yoluna girecek.
Dünya gökyüzüyle çok güzel
Bu insana güneşin yanında yaşama isteği verir.
Pervanenin her dönüşünde, çığlıklar atarız, hayran kalırız
Kanatlara sahip olmak ne kadar güzel
Hep birlikte dolaşmaya gidelim
Ve engel olunmadan dünya turu yapalım
Tanışmak istediğimiz o kadar çok arkadaş var ki
Clémentine bize yol gösterecek
Hep birlikte dolaşmaya gidelim
Ve engel olunmadan dünya turu yapalım
Tanışmak istediğimiz o kadar çok arkadaş var ki
Clémentine bize yol gösterecek

Bölüm Rehberi

1. Molâche faciası
Clémentine tüm yakınlarıyla beraber Villacoublay adında küçük bir köyde yaşamaktadır. Bir hava gösterisi sırasında, babası Alex, köye gelen sirkin zalimce yönetildiğini ve tüm hayvanların aç bırakıldığını görür(Sirki yöneten Molâche aslında Malmotte adındaki bir ateş ifritinin adamıdır). Clémentine bu zalimliğe bir son vermek ister...

2. Balonla kaçış
Clémentine ve diğer çocuklar bir balon yardımıyla hayvanları sirkten kaçırmanın planı yapar. Çılgına dönen Molâche onları yakalamaya çalışır...

3. Kaza
Molâche köyden ayrılır ve Clémentine,babası Alex'in uçağıyla bir kaza geçirir. Bacakları sakatlanmıştır. Yardımsever peri Héméra, baygın haldeki Clémentine'i kurtarır ve ona heyecanlı ve tehlikeli maceralar yaşayacağını söyler...

4. Malmotte'un intikamı
Malmotte'un Clémentine'i tedavi edebilecek profesörü öldürmesinden sonra Clémentine hayatının sonuna dek sakat kalacağını öğrenir. O gece, Héméra Clémentine'i teselli etmek için gelir ve mavi köpük balonu içinde onu Paris'in gökyüzünde gezdirir...

5. Şeytan'ın operasyonu
Clémentine kendisini tedavi edeceği söylenen yeni doktorla tanışır fakat ne var ki bu yeni doktor da Malmotte'un bir adamı çıkar.. Clémentine en iyi profesörlerle görüşebilmek için İtalya'ya hareket eder...

6. Clémentine İtalya'da: Venedik'te festival
Clémentine tüm arkadaşları ile birlikte İtalya'ya gelir. Meraklı profesörler Patati and Patata tarafından karşılanan Clémentine Venedik festivaline katılmak için gezintiye çıkar...

7. Clémentine İtalya'da: Kuyu ve mürenler
Clémentine, Héméra'nın büyüsü ile Pinocchio'nun yeniden canlanışının içinde bulur. Fakat Malmotte devreye girer....

8. Clémentine Almanya'da: Pastadan ev
Clémentine gezisini Almanya'ya doğru sürdürür ve Héméra orada onu Hansel ve Gretel ile biraraya getirir. Yolda, Clémentine ona daha iyi görmenin sırlarını anlatacağına söz veren bir köstebek ile karşılaşır...

9. Clémentine Almanya'da: Aynanın sırrı
Clémentine'in alarm saati köstebek ile randevusuna geç kalmaması gerektiğini hatırlatır. Fakat bunun da aslında Malmotte'un korkunç planlarından biri olduğu ortaya çıkar...

10. Clémentine İngiltere'de: Sudan kurtulan bebek
Clémentine ve arkadaşları İngiltere'ye varırlar. Héméra'nın baloncuğu içinde, Clémentine 19'uncu yüzyıl Londra'sına doğru Oliver Twist ile tanışmak için bir geziye çıkar. Lonra'nın sisleri içinde, macera katlanarak artacaktır...

11. Clémentine İngiltere'de: İnsan avı
İki korkunç katil Clémentine'in ve onun kurtardığı bebeğin peşindedir. Ama Héméra onların icabına bakar....

12. Clémentine İsveç'te: Nils Holgersson'un izinde
Stockholm'da hastanede, Clémentine profesör Dagobar'a tedavi olur fakat büyük acı içindedir. Onu neşelendirmek için, Héméra onu beraberinde Nils Holgerson'u aramaya götürür... (ÇN:Bu arada Nils ve Uçan Kaz'ın Studio Pierrot'un ilk çizgi filmi olduğunu biliyor muydunuz?)

13. Clémentine İsveç'te: Kızıl dullar
Clémentine ve Nils Holgerson korkunç Troll'ler tarafından yakalanırlar. Troll'ler onları tanrıları Malmotte'a kurban etmek istemektedir...

14. Clémentine Afrika'da: Ormanın küçük kralı / Mohann, ormanın çocuğu
Alex, Kızıl Haç için gönüllü olarak kızı ve arkadaşları ile beraber Afrika'ya uçar. Malmotte'un laneti yüzünden hastalanır ve onur kutarabilecek tek şey Orisha bitkisidir....

15. Clémentine Afrika'da: Yaşam otunun arayışında
Orisha bitkisini ararken Clémentine ve arkadaşlarını pek çok zorluk beklemektedir....

16. Clémentine Binbir gece diyarında: Prensesin güzel gözleri adına

17. Clémentine Binbir gece diyarında: Clémentine, kumların kumandanı

18. Clémentine Kanada'da: Batifole'un kulübesi

19. Clémentine Kanada'da: Bin yankı boğazı

20. Clémentine İspanya'da: Altın ve salgın

21. Clémentine İspanya'da: Toros'un donanması

22. Clémentine Mısır'da: Ufuk şehri

23. Clémentien Mısır'da: Ölüm diyarına yolculuk

24. Clémentine Japonya'da: Kılıcın yolu

25. Clémentine Japonya'da: Korkunu yen / Clémentine iyileşiyor

26. İfritlerin savaşı

27. Savaşın komikliği

28. Dünyanın ucundaki ölüm

29. Çizgi

30. Amerikalı haberci

31. Ginette'in uçağı

32. Tompier babanın uçuş-maceraları

33. Malmotte'un nişanlısı

34. Bulutlar arasındaki ejderha

35. Steplerdeki çılgın

36. Aşk şarkısı

37. Clémentine süperstar

38. Malmorra

39. Son yolculuk

Çizgi Film Kahramanları - ÇizgiFilm Kahramanları Resimleri 3

Road Runner