Sunday, May 8, 2011

Anime Film İncelemeleri - Dears ( Komedi, Ecchi, Romantizm, Fantasy )

DearS

Stüdyo: Dome
Cikis Tarihi: 2004
Bölüm Sayisi: 12
Türü: Komedi, Ecchi, Romantizm, Fantasy
Incelemeyi Yazan: Animania

Hikaye
Ikuhara Takeya, normal bir hayat süren bir lise öğrencisidir. Dünya'ya yaklaşık bir sene önce düşen içi güzel uzaylı kızlarla dolu UFO hakkındaki kargaşayla da ilgilenmemektedir. DearS olarak bilinen bu uzaylılar Dünya'ya kalıcı olarak yerleşmek isterler. Hiç kimsenin bilmediği gerçek ise DearS'ın efendilerine hizmet ve onları memnun etmek için var olan köle türündeki uzaylılar olduklarıdır.
Takeya tarafından kurtarılan Ren isimli uzaylı kız, onu kendisinin efendisi olarak seçer. DearS'ın efendi-köle ilişkisi hakkında en ufak fikri olmayan ve kimi zaman Ren'in beynini yıkamaya çalışan kötü bir uzaylı olduğunu düşünen Takeya ise Ren'e dünyadaki insanların günlük hayatta yaptığı şeyleri öğretmeye çalışır. Fakat Ren, diğer DearS'lar gibi değildir.
* DearS kelimesi "dear friends" (sevgili arkadaşlar)’in kısaltılmış halidir.
Karakterler
Ren Ren Ren Nagusaran Rensia Roroonren Nakora
Bu güzel DearS acil iniştee dünyada kaybolur. Kendini daha sonra Takeya'nin evinde bulur. Ren, (Takeya'nin ona veridiği isim Ren'dir) ilk önceleri konuşamaz ama daha sonraları Japonca konuşmasını öğrenir. Ren'in de diğer DearS'ler gibi özel yetenekleri vardır. Bir yanlış anlama sonucu Ren Takeya'nin okuluna öğrenci olarak alınır.

Sia Nostal Ren Naguregyug Thanast Useim Ruki Miu
Miu cok güzel bir Dears'dir, diğerleri gibi. Kendisi cok çalışkan ve yardım severdir.
Takeya Ikuhara
Takeya 1 odalı evinde tek başına yaşar. Neneko adlı komşusu her sabah onu uyandırır, çünkü kendisi tembelliğinden kalkamaz! Bir video dükkanı işletmektedir. Takeya ilk önce DearS adlı uzaylıları, dünyayı ele geçirmek için geldiğini sanır. Ren ile arası çok iyidir ve onu çok sever ama her zaman olduğu gibi Anti-DearS davranışına devam etmektedir.

Neneko Izumi
Neneko Takeya'nin komsudur, ayrıca ev sahibin kızıdır. Neneko her sabah Takeya ile okula gider. Kendisi çok zeki ve disiplinlidir. Kendisine göre bir giyim alışkanlığı vardır, ama modayı da yakından takip eden birisidir. Ren'e karşı çok çekingen duran Neneko aslında Ren ile çok iyi anlaşır.
Hiroko Oikawa (Oihiko)
Hiroko Takeya ile aynı sınıfa giderler. Diğer insanlar gibi Oihiko da DearS'lardan çok hoşlanmıştır ve kendisinin evinde de bir tane olmasını ister. Hiroko bilgisayardan çok iyi anlar ve her gün DearS'lar üzerine yeni bilgiler toplar.
Bayan Mitsuka
Bayan Mitsuka Takeya'nin okulunda İngilizce öğretmenidir. Herkes gibi o da DearS'lara ilgi gösterir. Bu yüzden de sınıfına bir tane geldiği için çok mutludur.
Görüş
DearS animesi çok ilgi çekici bir hikayeye sahip. Çizimler kötü değil ama süper de değil, bzı sahneler çok basit çizilmis bu yüzden diğerlerine göre göze hoş görünmüyor. Bu animeyi ilk gördügümde "Clamp" yapımı olan Chobits aklıma geldi, oradaki Chii adlı bilgisayar da DearS'daki Ren ve Miu'ya az bir çok benziyordu. Animenin pek fazla bölümü yok bu yüzden izlemek problem olmaz sanırım .

Not Tablosu
Cizim Kalitesi: 2/4
Karakterler: 2/4
Müzik: 2/4
Aksiyon: 1/4
Heyecan: 2/4
Komedi: 3/4
Drama: 2/4
Ecchi: 4/4

Animeden Görüntüler



http://chaosnode.net/jul04/di040727.jpg


No comments:

Post a Comment