Sunday, May 8, 2011

Anime Film İncelemeleri - Hikaru No Go ( Komedi, Dram, Spor, Doğaüstü )

Japonca Adi: Hikaru No Go
Japonya'da Yayinlayan: Tv Tokyo
Bölüm Sayisi: 75, 1 Özel Bölüm
Yazar: Yumi Hotta, Takeshi Obata
Tür: Komedi, Dram, Spor, Doğaüstü

Hikaru Shindo 12 yaşında normal bir çocuktur.Hikayemiz hikaru'nun büyükbabasının oyun tahtasını keşfetmesiyle başlar. Oynayabilecekleri bir oyun bulmuşlardır.Tahtada bir ruh vardır ve bu ruhun sesini sadece Hikaru duyabilmektedir.Ruhun adı Fujiwara no Sai'dir. Sai kendisini sadece Hikaru tarafından görülebildigini ve duyabildigini anlayınca,Hikaru'nun aklı ve kalbiyle birleşmiştir. Hikayemiz burda başlıyor. Hikaru birçok arkadaş kazanır ve Go oyununda giderek başarılı olmaya başlar.
Karakterler
Shindou Hikaru
Hikayenin baş kahramanı.Hikaye ilerledikçe onun bir Japon tahta oyunu olan Go oyununu keşfetmesi ve bu yolda yaşadıklarını görüyoruz. Hikaru, Sai adlı bir usta tarafından eğitim almaktadır. Sai ona uzun zaman boyunca edinilegelmiş yeteneklerini ortaya çıkarmasında yardımcı olmaktadır.

Hikaru başta bu oyunu pek ilgiyle oynamıyordu. Fakat sonradan ustası olan Sai de sayesinde bu oyuna kendini vermiş ve bu yolda çok yol katetmiştir.
Hikaru'nun karakteri çok derin görünmesine rağmen aslında çok kolay biridir.Bazen çok dürüstçe konuşur ve bunu karşısındaki kişiyi kıracağını ve bencil biri gibi görüneyecegini düşünemez.Ama bu gerçek degildir. Hikaru'nun altın gibi bir kalbi vardır ve hep doğru şeyleri yapmaktadır.
Go oyununa karşı hırsı geliştiysede o, bunu çokta iyi oynamamaktadır. Hikayeyi çekici kılan sadece bu oyunu öğrenmesi ve gelişimi degildir. Hikaru'nun ne kadar derin bir kişiliğe sahip oldugunu ve nasıl bir kişi olarak geliştigini görüyoruz.Sai ve Hikaru bu oyunu oynarken birbirleriyle çok iyi arkadaş olurlar ve birbirlerinden çok şey öğrenirler.
Fujiwara No Sai

Sai, görünüşü kadın gibi olsada, erkektir.Kendisi bir ruhtur.Düşündüğü tek şey Go oyunudur.Dürüst, hırslı (sadece Go Oyunu için değil, hayat açısından da) ve erdemli birisidir. Sai, Hikaru'ya sadece Go oyunuyla ilgili değil hayat dersleri de verir. Hikaru ve Sai arasındaki ilişki ilginçtir. Bu da hikayeyi devamlı kılmaktadır. Sai, zamanında Go oyunuyla ilgili yaşadığı bir olay yüzünden intahar etmiştir. Çünkü tek dilegi Go Oyununu en iyi şekilde oynamaktır.Huzur içinde kalamamış ve cennete gitmiştir. Sai'nin en belirgin özelligi oynayabildigi kadar Go oyunu oynamasıdır. En büyük dileği Hand Of God seviyesini başarabilmektir.
Fujisaki Akari

Akari hikaye başlamadan evvelki karakterlerden biridir çünkü Hikaru'nun çocukluk arkadaşıdır.Hikaru'ya karşı ilgisi vardır -Hikaru bunu farketmemiştir-Hikaru'nun yaptığı herşeyle ilgilidir.Hikaru Go oyununa ilgi duymaya başladıgı ve öğrenmeye çalıştıgı zaman kendiside bu oyuna karşı ilgi duymaya başlamıştır. (Okulunun Go oyunu kulübüne katılmış ve Hikaruyla birlikte takılmaya başlamıştır.) Go oyununda pek iyi değildir. Akari'nin iyi yanları; kibar ve çok düşünceli biri olmasıdır. Akari kulübe katıldıktan sonra, zamanının büyük bir bölümünü Mitani'den Go oyununu öğrenmeye çalışmakla geçirir.

Akira Touya

Kaio Lisesinin prestijli öğrencilerindendir. Touya Go oyununda ustadır ve oyunu profesyönel seviyesinde oynayabilmektedir. Kendisi Meijin Kouyo Touya-nın oğludur. Go oyununu en iyi oynayanlardandır-Touya çok güçlü bir Go oyuncusudur ve profesyönel seviyedeki kişiler yenebilme kabiliyeti vardır.Nazik ve mütevazi bir kişiliği vardır.Hikaru'nun en güçlü rakiplerindendir. Touya Hikaru ile ilk kez yerel bir Go kulübünde karşılaşmıştır. Kendisi kulüpte kendinden büyük kişilere Go oyunu öğretmektedir. Hikaru ilk oyununu oynar (Sai onun yerine oynar) ve Sai'nin yardımıyla Touya'yı kolayca yener. Çünkü Touya profesyönel seviyede oynuyordu.Touya yenilgiden sonra şoke olur ve buna inanamaz. Bu olaydan sonra Hikaru'ya karşı kin duymaya başlar. Amacı bir gün profesyönel bir oyuncu olmak ve hüner seviyesine ulaşmak ve Hikaru'ya ulaşılmaz olmaktır.
Yuki Mitani

Hikaru ve Tsutsui okulda Go oyununu Haze Junior high school'da ilk kez oynamaya başladıkları zaman okulda sadece 2 erkek öğrenci vardı. Takım olunabilmesi için 3 kişiye ihtiyaç vardı. Hikaru ve Tsutsui'de okulda Go oyunu ile ilgilenen başka biri varmı diye quiz düzenlerler. Quizi geçen tek bir kişi olmuştur o da Mitani'dir.Mitani'de Go Kulübüne katılır ve o da turnuvalara katılır. Başlangıçta bu oyunu para kazanmak için yetişkin bir Go kulubünde oynuyordu.Ve de bundan çok para kazanıyordu. Fakat herşey Hikaru'yla tanışmasından ve okulun Go klubüne katılmasıyla değişir. Mitani, Go oyununda güçlü bir oyuncudur ve kabiliyetleri vardır. Hikaru'yla yakın arkadaş olmasalarda aynı hırsı paylaşmışlar ve bu oyunu oynamaktan zevk almışlardır.
Tetsuo Kaga

Shougi Kulübünün Başkanıdır.(Shougi bir Japon Satranç oyunudur ve Go oyunundan daha popülerdir) Kaga Tetsuo kabadayı,herkesi hükmetmeyi seven,küstah ve agresif tavırlarıyla bilinir. Ama gerçekte iyi bir insandır.Oynadıgı ana oyun Shougi olmasına rağmen Go oyunundada çok iyidir.
Çocukken yaşadığı bir olaydan sonra Go oyunundan nefret etmeye başlamıştır.Tetsuo, Shougi oyununu daha çok sever.Komik bir karaktere sahiptir ve bu bazı durumlarda ortaya çıkar. Serilerde ikincil bir karakterdir.Tetsuo Hikaru'yu hep cesaret vermektedir.
Kimihiro Tsutsui
Tsutsui iyi kalpli nazik bir çocuktur.Go kulübünün başkanıdır ve oyunu oynarken kitap kullanır.Oyunu çok iyi oynayamamasına rağen Go oyununa karşı ilgilidir ve bu oyunu sever. Klubün diğer üyelerin iyiye gitmesi için uğraşır.

No comments:

Post a Comment